Planseu cu structura de lemn

In cazul utilizari cofrajului Nervometal la planseu cu structura de lemn discutam despre de un finsiaj superior si de calitate mai buna a planseului pe grinzi de lemn .
Singura comparatie care se poate face , este intre dulapi de lemn pe grinzile de lemn , scandura ,osb sau cofraj Nervometal si beton.
Structurile uşoare din lemn pot avea probleme în ceea ce priveşte izolatia fonica la impact, izolatia termica , vibratiile si rezistenta pardoseli pe durata de exploatare a planseului.
Acest lucru poate fi eficient eliminat cu ajutorul betonului si a cofrajului de armare NERVOMETAL
In cazul utilizari cofrajului Nervometal la planseu cu structura de lemn discutam despre un finsiaj superior si un planseul de o calitate mai buna a planseelor pe grinzi de lemn dar si posibilitatea unui planseu rustic,usor,termoizolant si fonoizolant folosind argila expandata numit si betonul usor-termo-fonoizolant , dar tinand cont ca sistemul nu este conditionat de acesta.
Nervometal este un cofraj de aderenta ce face legatura betonului cu structura de lemn a planseului.
Realizarea unui planseu-tavan rustic din lemn la care grinzile au ramas aparente iar spatiul dintre grinzi a fost prelucrat sub forma curba ori dreapta, cu ajutorul Nervometal,suprafata tavanului trebuie doar finisata cu glet si vopsea lavabila. Nervometal poate fi utilizat pentru finisajul zonei dintre grinzi, pe tavanul respectiv dar in acelas timp ca o armatura cofraj la turnarea planseului peste aceste grinzi, facilitând ambele operatiuni – armare planseu si suport finisare tavan.
Acest sistem planseu-tavan rustic poate aduce economii substantiale prin eliminarea manoperei si materialelor operatiuni de placare cu rigips a tavanului.
Prinderea efectiva a plasei Nervometal pe planseul din lemn se realizeaza cu ajutorul scoabelor ce se vor bate cu ciocanul.Armarea betonului se va face cu plasa de 4 mm.
Un aspect important este modul de circulatie pe planseu, pasirea se poate realiza doar pe zonele corespunzatoare grinzilor si nu pe spatiul dintre acestea, evitând astfel deformarea placilor.
Asezarea placilor de Nervometal se va face prin suprapunerea longitudinala conform indicatiei de mai jos, de asemenea se vor suprapune si capetele placilor pe cealalta directie. Placile sunt întotdeauna amplasate în asa fel încât vârful nervurilor sunt orientate spre presiunea de beton. Pentru a se proteja structura de lemn, se poate folosi o folie de plastic aplicata inainte de montajul cofrajului din Nervometal.
Asezarea betonului se aplica pe suprafata aferenta grinzilor apoi se întinde pâna la umplerea completa a spatiului dintre grinzi, acoperind în totalitatea cofrajul Nervometal.
Asezam betonul pe suprafata închisa cu Nervometal si urmarim egalizarea corecta a acestuia. Pentru trasarea nivelului se pot utiliza profile metalice asezate al cota necesara si neaparat în acelasi plan.
Pe cealalta parte a planseului, placa Nervometal asteapta doar stratul de incarcare si finisare dar aceasta dupa terminarea celorlalte lucrari.
Tipul cel mai potrivit de material pentru egalizarea planseelor,teraselor, acoperisurilor este un beton marca C16/20 – B250. În ceea ce priveste dimensiunea particulei este obligatoriu folosirea agregatelor ce nu trebuie sa depaseasca dimensiunea de 20 mm pentru a permite unirea betonului cu nervurile cofrajului, este recomandat armarea pardoseli cu plase.
Grosimea betonului in cele trei utilizari : planseu,terasa,acoperis nu trebuie sa depaseasca 5 cm strat de egalizare

Esti interesat de Nervometal ?

Daca ai nevoie de mai multe informatii despre Nervometal sau doresti sa comanzi, contacteaza-ne!

Contacteaza-ne ACUM >>

Pin It on Pinterest

Share This